Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Szállítás és fizetés

VÁSÁRLÁS MENETE ÉS ANNAK FELTÉTELEI

Rendeléssel és átvétellel kapcsolatos fontos tudnivalók

•    Oldalunkon található termékek megvásárlására rendelés feladás alapján van lehetősége! Rendszerünkbe beérkezett rendelések feldolgozása munkanapokon (H-Cs. 9-12 óra P. 9-12 óra között) történik. Rendelése beérkezését követően néhány órán belül cégünk hivatalos visszaigazoló e-mail-ben jelzi Önnek az átvétel legkorábbi idejét személyes átvétel és futárkézbesítés választása esetén egyaránt. 
(A rendelését követően a rendszer által automatikusan megküldött visszaigazolás csak annak beérkezését jelzi, nem számít hivatalos rendelés visszaigazolásnak.)
•    Az átvétel módját a rendelés során tudja megadni a megfelelő jelölőnégyzet kiválasztásával.
•    Személyes átvétellel történő rendelését a jelzett naptól 1 hétig van lehetősége átvenni irodánkban. Amennyiben nincsen lehetősége átvenni a rendelését a jelzett napig, kérjük, hogy válaszlevélben szíveskedjen jelezni felénk a várható átvételi nap megjelölésével. Az 1 hétnél régebbi át nem vett rendelések automatikusan törlésre kerülnek. 
•    Futárkézbesítés esetén a jelzett napon munkaidőben várható a csomag érkezése. Probléma esetén a futár keresi Önt a rendelésben megadott telefonszámon.
•    Amennyiben az Ön által keresett termékkel vagy a rendelésével kapcsolatban egyéb közlendője, megjegyzése van, használja a rendelés feladása során a megjegyzés mezőt, mellyel munkatársunknak vagy a futárszolgálatnak üzenhet.
•    Amennyiben az Ön e-mail címére megérkezett az automatikus visszaigazoló e-mail, vagy az oldalunkon belépést követően a "Rendeléseim" menüpont alatt megtalálható a rendelése, akkor egész biztosan sikeres volt a rendelés feladás, hamarosan jelezzük Önnek e-mail-ben cégünk hivatalos visszaigazolását, az átvétel idejét.
•    Amennyiben nem kapott semmilyen visszaigazolást, elképzelhető, hogy a rendelési folyamaton nem ment végig, vagy egyéb okból nem került be a rendelése. Ebben esetben keresse munkatársunkat az info@pantools.hu címen, vagy a 06 1 203-0289 telefonszámon
•    Fontos, hogy adatainál valós, rendszeresen olvasott e-mail címet valamint napközben elérhető telefonszámot adjon meg. Ügyfélszolgálatunk elsősorban e-mail-en küld értesítést az átvétellel kapcsolatban, a futár azonban telefonon fogja keresni Önt.

Szállítással kapcsolatos fontos tudnivalók

•    A szállítás díja Magyarország területén GLS futárszolgálattal mindössze 1900 Ft darabszámtól függetlenül, 31kg súlyhatárig. (A szállítási díj módosításának jogát cégünk fenntartja) MPL házhozszállítással 1990Ft, MPL csomagpontra 990 Ft, MPL postán maradó csomag 990Ft
•    A kiszállítás várható idejét a rendelés feladását követően e-mailben jelezzük Önnek. A szállítás hétköznap 9-17 óráig történik. 
•    Kérjük, hogy szállítási címnek olyan címet szíveskedjen megadni, ahol munkanapokon napközben Ön vagy megbízott átvevője elérhető.
•    A kézbesítés napja előtt kérését vagy problémáját 16 óráig munkatársunknak jelezheti ( info@pantools.hu vagy 06 1 203-0289)
•    A szállítási szolgáltatás 2 db kézbesítést tartalmaz. Az első sikertelen kézbesítést követően a futár értesítést hagy a címen illetve megkeresi Önt a rendelésben megadott telefonszámon majd a következő napon megkísérli ismét átadni megrendelését. Ismételt sikertelen kézbesítést követően a rendelés automatikusan törlésre kerül.
•    Az átvétel során minden estben ellenőrizze a küldemény hiánytalan, sérülésmentes meglétét! Fontos, hogy szállítási probléma vagy sérülés esetén mindenképpen vetessen fel jegyzőkönyvet a kézbesítő futárral az átvétel megtagadása mellett. Ennek elmulasztása esetén reklamációt nem áll módunkban elfogadni.
•    Amennyiben a szállítással kapcsolatban további észrevétele vagy kifogása van, kérjük jelezze felénk levélben vagy telefonon.

Banki átutalással történő fizetés 

•    Igény esetén lehetőség van banki átutalással, előre utalás formájában teljesíteni a fizetést. Ez irányú igényét a rendelés feladásakor, a megjegyzés rovatban tudja jelezni.
•    Banki utalás igénylése esetén kiállításra kerül a vásárlást igazoló számla, melyet e-mail-ben eljuttatunk Önnek.
•    Megrendelését az utalt összeg számlánkon való megjelenését követően tudja átvenni személyesen, vagy kiszállítás esetén a futárszolgálattól. A rendelés legkorábbi átvételének napjáról levélben tájékoztatjuk Önt.

Rendelések módosítása

•    A kiszállítást megelőzően a megrendelését e-mail-ben vagy telefonon keresztül módosíthatja a jelzett átvétel előtti napon 16.00 óráig.
•    A módosítási igény érintheti a rendelés átvételének idejét is, ezért ilyen esetben a módosítás elfogadását követően jelezzük Önnek a módosítást követő várható átvételt.
•    Ha a megrendelés már átadásra került a futárszolgálat részére, a módosítás már nem lehetséges.
•    Megrendelését érvényes belépést követően nyomon követheti a "Megrendeléseim" menüpont alatt, ahol információt kaphat az esetlegesen egyeztetett módosításról illetve a rendelés állapotáról.

Regisztráció és hírlevél 

•    Amennyiben a felhasználó vásárolni szeretne a webáruházban, úgy az első vásárlás alkalmával meg kell adni a vásárláshoz szükséges adatokat is, így a vásárló számlázási és szállítási adatait, telefonszámát, e-mail címét, a kapcsolattartó nevét, valamint a későbbi belépéshez szükséges jelszavát. A regisztráció során a vásárló jelezheti hírlevél igényét is. A hírlevél igénylés a vásárló által bármikor törölhető. A regisztrációt e-mailben visszaigazolja a rendszer. A vásárló köteles az általa megadott jelszót bizalmasan kezelni. Amennyiben az azonosítás során a vásárló egyedi azonosítója és jelszava helyes megadását követően a vásárló adatai arra jogosulatlan harmadik személy birtokába kerültek, az ebből eredő károkért, illetve hátrányokért az Adatkezelő felelősséget nem vállal. A felhasználók e-mail címük megadásával hozzájárulnak ahhoz, hogy a szolgáltató technikai jellegű üzenetet küldjön számukra. A regisztrált adatokat az üzemeletető kérelemre törli a rendszerből. A törlési kérelem biztonsági okokból csak akkor lesz érvényes, ha a törlési kérelmet a felhasználó e-mailben megerősíti, így elkerülhető, hogy valaki más szándékosan vagy tévedésből mást töröljön a regisztrációs adatbázisból.
•    Érdemes hírlevélre feliratkozott vásárlónknak lenni, hiszen nem csak akcióinkról tájékozódhat.
•    A regisztráció a vásárláshoz szükséges adatokat tartalmazza, az ott megadott adatokat a törvényi előírásoknak megfelelően kezeljük, más részére nem szolgáltatjuk ki.
•    A regisztráció során megadott adatokat bármikor, megrendelés feladás alatt is módosíthatja.

Elfelejtett jelszó

•    Vásárláshoz először regisztrálnia kell oldalunkon, majd a regisztráció során megadott e-mail/jelszó párossal belépnie.
•    Amennyiben jelszavát elfelejtette és korábban már regisztrált úgy rendszerünk elküldi a regisztrált e-amil címhez tartozó jelszót.
•    Kattintson a beléptető felületen az „Elfelejtette jelszavát?” gombra, majd a megjelenő tartalmi felületen az e-mail cím kitöltése után a "Jelszó elküldése" gombra
•    Rendszerünk pár percen belül automatikusan elküldi a megadott e-mail címre a címhez tartozó jelszót.
•    Probléma esetén kérjük jelezze azt munkatársunknál ( info@pantools.hu)
 A VÁSÁRLÁSTÓL VALÓ ELÁLLÁS JOGA

•    Megrendelése során Ön élhet a 213/2008. (VIII. 29.) és a 17/1999. (II. 5.) kormányrendeletben részletesen rögzített feltétel nélküli elállási jogával. Internetes vásárlások esetén Ön a szerződéstől az áru átvételét követő 8 (nyolc) munkanapon belül indoklás nélkül elállhat, ezt az említett határidőn belüli írásos nyilatkozatának elküldésével jelezheti. A vásárló az átvétel dátumát a futárszolgálat szállítójegyzékével bizonyíthatja. Elállásnál az Eladó köteles a Vevő által kifizetett teljes összeget (vételár és szállítási költség) haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő 30 (harminc) napon belül visszatéríteni. Ezúton felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a vevő viseli az elállás esetén, az áru visszaszolgáltatásával kapcsoltban felmerült összes költséget. Az Eladó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Az Internetes vásárlásoknál is érvényesek a szavatossági jogok. Amennyiben a termék gyártási hibás, haladéktalanul forduljon hozzánk.

http://www.ofe.hu/inet/ofe/hu/menu/jogszabaly/jogszab

SZAVATOSSÁG

 

•    Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban, a 151/2003. (IX. 22.) korm. rendeletben, a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben és a 72/2005. (IV. 21.) korm. rendeletben foglaltak az irányadók. Jótállás csak tartós használati cikkekre, például mosógépre, számítógépre, tévére vonatkozik. A vevőnek jogában áll reklamálni, ha hibás a termék. Ilyen esetben haladéktalanul jelezze kifogását cégünk felé. Szavatosság időtartama 6 (hat) hónap. Szavatossági igény érvényesítésére 2 (két) év áll a vevő rendelkezésére. Szavatossági igény estén a vevő kérheti a termék javítását, cseréjét, vagy a vételár csökkentését. A nem rendeltetésszerű használatból eredő hibák esetén a szavatossági igény nem érvényesíthető. A szavatossági igény leértékelt áru esetén is érvényesíthető, ilyenkor is lehet minőségi kifogással élni, amennyiben a kereskedő nem jelölte meg a leértékelés okát.

http://www.ofe.hu/inet/ofe/hu/menu/jogszabaly/jogszab

ADATVÉDELEM

Általános jogi közlemény

•    A jelen adatvédelmi nyilatkozat (továbbiakban: nyilatkozat) tartalmazza a webáruházban megvásárolható termékekkel összefüggő megrendelések teljesítése, szolgáltatások nyújtása és a hírlevelek kiküldése keretében végzett, személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályokat, valamint az adatkezelésre vonatkozó tájékoztatást. A szolgáltatás használatának megkezdésével a felhasználók elfogadják a jelen Nyilatkozat feltételeit, amely folyamatosan elérhető a webáruház oldalán. A webáruház üzemeltetője fenntartja magának a jogot jelen közlemény bármely időpontban történő megváltoztatására. Az üzemeltető magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Amennyiben látogatónknak olyan kérdése lenne, mely jelen közleményünk alapján nem egyértelmű, kérjük, írja meg nekünk és kollégánk megválaszolja kérdését. Az üzemeletető elkötelezett a webáruház szolgáltatás minőségének a legmagasabb szinten tartása irányában, a szolgáltatás használatából eredő esetleges károkért azonban semmilyen felelősséget nem vállal.

Adatkezelési alapelvek

•    Az üzemeltető számára alapvető cél a látogatók személyes adatainak védelme, kiemelten fontosnak tartja a felhasználók információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. Az üzemeltető látogatók személyes adatait bizalmasan kezeli és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja. Az alábbiakban ismertetjük adatkezelési alapelveinket, bemutatjuk azokat az elvárásokat, melyeket az üzemeltető saját magával, mint adatkezelővel szemben megfogalmazott és betart. Az üzemeltető adatvédelmi koncepciója a tájékoztatáson alapuló önkéntes beleegyezésen nyugszik, melynek megvalósítására a szolgáltatás használatának minden fázisában törekszik. Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

•    A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény; 
•    A személyes adatok kezelése vonatkozásában az egyének védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa 1995. október 24-i 95/46/EK irányelve;
•    A Strasbourgban, 1981. január 28-án kelt, az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló, az 1998. évi VI. törvénnyel kihirdetett Egyezmény; 
•    Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény;

•    A kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvény. 
•    A webáruházban adatkezelést az üzemeltető végez, harmadik fél részére személyes adatokat nem ad ki, csak az érintett előzetes és kifejezett hozzájárulása alapján. A megrendelés elküldésével a személyes adatok kiszállító cég irányába történő továbbításához a vásárló kifejezetten hozzájárul. A felhasználókról gyűjtött személyes adatokból készült statisztikákat harmadik fél részére kizárólag az adatközlő személyére vonatkozó információtól megfosztva továbbít. Az így továbbított adatból semmilyen eljárással nem reprodukálható az adatközlő valamely személyes adata. A webáruházban gyűjtött személyes adatokat más forrásból származó adatokkal az adatkezelő nem kapcsolja össze. Harmadik országba (külföldre) az üzemeltető felhasználói adatokat nem továbbít. A felhasználók adataiból az általános statisztikai módszerekkel készített kimutatásokat, elemzéseket az üzemeltető korlátlan ideig megőriz. Ezen adatokból nem lehet az érintettre vonatkozó következtetést levonni. A webáruház oldalán az üzemeltető különleges adatot (a faji eredetre, a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra, az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre, a szexuális életre vonatkozó adat, valamint a bűnügyi személyes adat) nem gyűjt felhasználóiról. A webáruház látogatói a szolgáltatást önkéntesen használják. Tudomásul veszik, hogy a webáruházban a rendelés csak regisztráció után adható le. Amennyiben törvényi felhatalmazás alapján az üzemeltető köteles a megkereső hatóság részére személyes adatot kiadni, és annak minden feltétele adott, úgy a kérésnek eleget tesz. Ezt a szolgáltatás látogatója és igénybevevője (felhasználó) tudomásul veszi, ezzel kapcsolatban kifogást nem fog emelni. Az üzemeltető az egyes felhasználók adatmódosítási, adatkérési, adattörlési, adatkezelési tájékoztatási kérdéseit fogadja, és a lehető leghamarabb, de legkésőbb 30 napon belül válaszol. A webáruházban előfordulhatnak linkek más, külső oldalakra. Az üzemeltető nem felelős más weboldalak adatkezelési gyakorlatával kapcsolatban. Jelen nyilatkozat csak az üzemeltető által működtetett webáruházra vonatkozik.